Ασφάλεια δεδομένων

                                                                                                                          


- Ασφάλεια δεδομένων
 

Είναι οι τεχνικές εκείνες που εξασφαλίζουν προστασία δεδομένων όπως για παράδειγμα, βάσεων δεδομένων, από ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η υποκλοπή τους από μη εξουσιοδοτημένα άτομα, η διαγραφή ή μετατροπή τους.

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και ειδικότερα του Διαδικτύου, έχουν επιφέρει πρωτόγνωρες αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία, στις εργασιακές σχέσεις, στις συναλλαγές και σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας και της ανθρώπινης επαφής.

Η απώλεια ψηφιακών δεδομένων, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μη υπολογιζόμενες ζημιές για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Η προστασία δεδομένων, από εξωτερικούς ή και εσωτερικούς κινδύνους, όπως επίσης και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των υπολογιστικών συστημάτων ενός εταιρικού δικτύου, πρέπει να συγκαταλέγονται μεταξύ των προτεραιοτήτων μιας σύγχρονης επιχείρησης.

Για να προστατεύσουμε τα δεδομένα σας, όταν καταχωρείτε τα στοιχεία σας στη σελίδα μας, είτε μέσω της φόρμας ενδιαφέροντος, είτε μέσω εγγραφής στο newsletter κάνουμε χρήση της τεχνολογίας ‘’SSL’ (επίπεδο ασφαλούς υποδοχής) και η οποία κρυπτογραφεί δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ ενός προγράμματος περιήγησης στον ιστό και ενός διακομιστή ιστού. Οι διευθύνσεις ιστού που προστατεύονται με SSL ξεκινούν με https: και όχι με http: Γι' αυτό το λόγο, το SSL αναφέρεται και ως "HTTPS."

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στον ιστό εμφανίζουν ένα εικονίδιο λουκέτου, όταν ενεργοποιείται μια σύνδεση SSL. 

Η χρήση του SSL παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία του απορρήτου από ό,τι μια μη κρυπτογραφημένη σύνδεση ιστού. Ελαττώνει τον κίνδυνο τροποποίησης και κατάχρησης από τρίτο μέρος. Πολλοί επισκέπτες ιστότοπων κοινοποιούν πιο άνετα στοιχεία πληρωμών και προσωπικά στοιχεία, όταν γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούν σύνδεση SSL.  

 

Επιπλέον διατηρούνται αντίγραφα ασφαλείας, εξειδικευμένοι τεχνικοί πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους στο server της εταιρείας, ο οποίος συν τοις άλλοις προστατεύεται από την ESET. 
Οι πολυάριθμες διακρίσεις της και η εμπιστοσύνη που της δείχνουν μερικές από τις ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου, την καθιστούν τη Νο.1 εταιρεία λογισμικού Antivirus.