Πως σκέφτεται ένας διαρρήκτης

Posted by sscenter 21/12/2017 0 Comment(s)

Η περίοδος των εορτών είναι αναμφίβολα μια από αυτές που οι διαρρήκτες αρχίζουν τις επιδρομές, βρίσκουν το στόχο τους και αναζητούν την κατάλληλη στιγμή που θα τους επιτρέψει να μπουν σε κάποιο χώρο και να αποσπάσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει σε αυτόν.  Πώς μπορούμε να τους αποτρέψουμε;

 

-  Απουσία από το σπίτι

Στην περίπτωση που το σπίτι μοιάζει άδειο, τότε αυτό είναι ακόμα ένα κίνητρο για να πλησιάσουν οι διαρρήκτες τη κατοικία σας. Για να διατηρήσετε το χώρο σας ασφαλή, δημιουργείστε την εντύπωση ότι κάποιος υπάρχει μέσα σε αυτό, είτε αφήνοντας ανοιχτό κάποιο φως είτε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, αλλά και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, χρησιμοποιείστε ρυθμιζόμενους χρονοδιακόπτες για ένα από τα φώτα. Προσέξτε ιδιαίτερα να μην αφήνετε τις τσάντες απορριμμάτων για μέρες έξω από τη κατοικία σας και φροντίστε το γραμματοκιβώτιο να παραμένει άδειο όταν απουσιάζετε για μέρες.

 

-  Ορατότητα των εσωτερικών χώρων του σπιτιού σας

Δεν υπάρχει πιο απλός και εύκολος τρόπος για να δώσετε «τροφή» στους διαρρήκτες από το να αφήσετε ανοιχτές τις κουρτίνες του σπιτιού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να προστατευτείτε, κλείστε τις κουρτίνες ή διατηρήστε χαμηλό το φωτισμό τη νύχτα.
 

- Η κύρια είσοδος

Ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχουν οι διαρρήκτες είναι η μπροστινή πόρτα του σπιτιού. Αν αυτή είναι παραμελημένη, τότε το σπίτι σας μπαίνει στο στόχαστρο τους. Για να το αποτρέψετε, δεν έχετε παρά να την διατηρήσετε περιποιημένη. Το ίδιο ισχύει και για τη κλειδαριά, η οποία πρέπει να είναι συντηρημένη και κατά προτίμηση ασφαλείας.
Γενικά,  η ασφάλεια δεν αφορά μόνο την κατοικία σας στην οποία έχετε επενδύσει χρόνο και χρήμα αλλά και την σωματική σας ακεραιότητα που είναι το πρώτιστο μέλημα σας.

 

-  Σύστημα συναγερμού

Αφήσαμε για τελευταίο το βασικότερο όλων. Ένα σύστημα συναγερμού πολλαπλασιάζει  την ασφάλεια του σπιτιού και διασφαλίζει τη σωματική σας ακεραιότητα, καθώς το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της SSC, ειδοποιείται από το σύστημα  και παρεμβαίνει άμεσα μετά από οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.  Επίσης, όταν οι διαρρήκτες δεν βλέπουν την εξωτερική σειρήνα, τότε αυτόματα καταλαβαίνουν ότι ο χώρος σας είναι απροστάτευτος.

 

Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας όλο το 24ωρο για να σας κατευθύνουμε κατάλληλα.

 

Αφήστε μας ένα σχόλιο