Πως θα αποφύγετε τους ψεύτικους συναγερμούς

Posted by sscenter 08/05/2018 0 Comment(s)

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι Έλληνες έχουν πάρει την απόφαση να ενισχύσουν τα σπίτια τους. Η τεχνολογία έχει συμβάλλει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της προστασίας. Εξάλλου, τα ποσοστά των ληστειών είναι αυξημένα σε ολόκληρη την χώρα και δεδομένου ότι η απειλή αυτή ενισχύεται διαρκώς στις περισσότερες περιοχές είναι πλέον αδύνατο να πει κανείς ότι στην δικιά του γειτονιά είναι απίθανο να παρουσιαστεί κάποιου είδους κακόβουλη ενέργεια.

 

Ωστόσο πολλοί άνθρωποι, σκεπτόμενοι έξυπνα, επενδύουν στην ατομική και οικογενειακή τους ασφάλεια, μέσω ενός συστήματος συναγερμού. Παρότι αδιαμφισβήτητα ενισχύεται η προστασία του χώρου,  στο τέλος κάποιοι καταφέρνουν και γίνονται θύματα διαρρήξεων. Αυτό συμβαίνει γιατί τα πάντα υπόκεινται στον φυσικό νόμο της φθοράς. Ειδικότερα, τα αντικείμενα τεχνολογικής φύσεως, χρειάζονται συνεχή και σωστή συντήρηση, προκειμένου να εκτελούν σωστά τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες για τις οποίες έχουν προοριστεί. Το ίδιο ισχύει και για τα συστήματα συναγερμού. Χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα, συντήρηση και τεχνογνωσία για να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πρέπει. Αν υπολειτουργούν, τότε η παρεχόμενη προστασία είναι πολύ μικρότερη.

Το πρώτο βήμα στην διασφάλιση ενός ασφαλέστερου και διαρκώς προστατευμένου σπιτιού είναι απλά να έχετε την δυνατότητα να εκμεταλλεύεστε σωστά αυτό που έχετε διαρκώς στη διάθεση σας. Πολλά νοικοκυριά, ναι μεν προχώρησαν στην εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού, αλλά οι ένοικοι ουσιαστικά ποτέ δεν το έβαλαν σε λειτουργία.

Αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλές οικογένειες, είτε όταν λείπουν από το σπίτι για μερικές ώρες είτε για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, απλά δε μπαίνουν στον κόπο να θέσουν το σύστημα ασφαλείας σε λειτουργία. Αν ο συναγερμός δεν είναι σε ετοιμότητα κάθε φορά που η κατοικία είναι άδεια, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κάνει την δουλειά για την οποία είναι σχεδιασμένος. Εξάλλου, η όλη ιδέα της πρόληψης, επικεντρώνεται στη μία (έστω και απειροελάχιστη) πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό.

 

 

Δείτε επίσης: ''Ψυχολογία και ασφάλεια''

 

 

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που λειτουργεί αποτρεπτικά στο να αξιοποιήσετε στο μέγιστο δυνατό βαθμό ένα σύστημα συναγερμού, είναι η ακατάλληλη (και πολλές φορές μη εξουσιοδοτημένη) συντήρηση η οποία έχει ως συνέπεια την λανθασμένη ενεργοποίηση του συναγερμού, πράγμα αγχωτικό για τους ιδιοκτήτες. Το αποτέλεσμα είναι να μη μπαίνουν ξανά στον κόπο να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό. Η διαρκής παρακολούθηση του συστήματος συναγερμού είναι δουλειά του κέντρου λήψης σημάτων. Στη προκειμένη, το Κέντρο Λήψης υποστηρίζει αυτές τις λειτουργίες, αφαιρώντας το βάρος της επίβλεψης από εσάς.
Υπάρχουν αρκετές καταστάσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα (λανθασμένη ενεργοποίηση συναγερμού), , ενώ ο εντοπισμός και η διόρθωσή τους είναι συνήθως απλά θέμα μερικών λεπτών.

 


Η SSC Security, έχοντας προνοήσει, σας παρέχει 24ωρο service εντελώς δωρεάν.

 

 

Για τα νοικοκυριά που πρόσφατα πρόσθεσαν ένα νέο μέλος στην οικογένεια τους, ένα σκυλάκι ή γατάκι που συνεχώς τρέχει εδώ και εκεί, ορισμένες φορές θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τον συναγερμό λανθασμένα. Αυτό συμβαίνει λόγω των αισθητήρων, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί πριν από την παρουσία κατοικίδιων στον χώρο.
Μην ξεχάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, ενημερώνοντάς μας για την παρουσία ενός νέου σκύλου ή γάτας στο χώρο. Θα προβούμε σε επαναπρογραμματισμό των αισθητήρων εντελώς δωρεάν, κάνοντας το σύστημα συναγερμού να λειτουργήσει σωστά.

Επιπροσθέτως, είναι κρίσιμο να λάβετε και άλλα μέτρα σχετικά με την ασφάλεια του σπιτιού σας ώστε να βεβαιωθείτε ότι η τεχνολογία θα αποδώσει. Τα νεότερα συστήματα που υπάρχουν, έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν και με μπαταρία πράγμα που σημαίνει πως στην περίπτωση μίας διακοπής ρεύματος, το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Συνδυάζοντάς το με τη διαρκή και αμερόληπτη υποστήριξη του κέντρου λήψης σημάτων ή με την υπηρεσία άμεσης επέμβασης, επιτυγχάνετε τη μέγιστη ασφάλεια. Σκεφτείτε πως αν έχετε επενδύσει σε κάτι τέτοιο, πλέον δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε αν αποφασίσετε να λείψετε ένα Σαββατοκύριακο.

Ομοίως, ο ιδιοκτήτης οφείλει να ακολουθεί τις οδηγίες σωστά, να ειδοποιεί εγκαίρως για τυχόν βλάβες και να μην διστάσει στιγμή να επικοινωνήσει με το 24ωρο κέντρο λήψης σημάτων, για οποιοδήποτε πρόβλημα ή διευκρίνιση.

Τέλος, κρίνεται απαραίτητο να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστά και ασφαλισμένα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ένα σύστημα συναγερμού δεν μπορεί να λειτουργήσει αφού δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.

Ο εντοπισμός τέτοιου είδους πιθανών ‘’παγίδων’’ σχετικά με την ασφάλεια, δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι εγρήγορση προσοχή.

 

 

Θυμηθείτε… Η ασφάλεια επιτυγχάνεται μέσω της πρόληψης.

 

 

SSC Security Systems Center:  Υπεύθυνα δίπλα σας όλο το 24ωρο.

Καλέστε μας σήμερα στο 22960-64400

Αφήστε μας ένα σχόλιο