Τι πρέπει να προσέξετε πριν φύγετε για διακοπές

Posted by sscenter 13/12/2017 0 Comment(s)

 

Παρά την παρουσία συστήματος συναγερμού στις κατοικίες τους, πολλοί ιδιοκτήτες έχουν την τάση όταν απουσιάζουν για διακοπές, να πέφτουν σε ορισμένα συνηθισμένα λάθη εξαιτίας των οποίων μπορεί να προκληθεί κάποια διάρρηξη ή παραβίαση όσο απουσιάζουν. Ας επισημάνουμε λοιπόν, τα κυριότερα εξ αυτών, ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως μπορούμε να τα αποφύγουμε στο μέλλον.

 

 

-   Χρησιμοποιείτε πάντα το σύστημα σας, (το οποίο έχει πολλές δυνατότητες) προκειμένου να είστε σίγουροι για την ασφάλεια τη δική σας και του χώρου σας.

 

Αν έχετε απορίες ζητήστε μας οδηγίες χρήσεως ή επίδειξη του συστήματος.


 

Αν δεν χρησιμοποιείτε το σύστημα σας είναι σαν να μην το έχετε
 

-   Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα σας, ενημερώστε την εταιρεία μας αμέσως, ώστε να φροντίσουμε για την αποκατάστασή του

-   Να βεβαιώνεστε πάντα όταν φεύγετε ότι έχετε οπλίσει το σύστημα. Αν δεν είστε σίγουροι τηλεφωνείστε μας να σας το επιβεβαιώσουμε.

-   Μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για αλλαγές των τηλεφώνων ανάγκης που αρχικά μας έχετε δώσει.

-   Είναι απαραίτητο να θυμάστε τον κωδικό αναγνώρισης που σας έχετε δοθεί.ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ή ΔΙΑΚΟΠΕΣ:

 

·    Πριν φύγετε για τις διακοπές σας, μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο στο σύστημα, οπλίζοντας/αφοπλίζοντας το και κάνοντας δοκιμές για παραβιάσεις αφού βέβαια πρωτίστως φροντίσετε να μας ενημερώσετε.

·    Τηλεφωνείστε στην εταιρεία μας οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου και ενημερώστε μας για το διάστημα της απουσίας σας δίνοντάς μας κάποιο τηλέφωνο που μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας κατά την απουσία σας.

·    Μην διστάσετε να μας αφήσετε το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο ενός συγγενικού ή φιλικού σας προσώπου που θα έχει τα κλειδιά σας και κωδικό εισόδου, ώστε να τον ειδοποιήσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

·    Μην αφήνετε στον χώρο κατοικίδια ζώα. Αν είναι αναγκαίο περιορίστε τα σε δωμάτιο όπου δεν υπάρχουν ανιχνευτές (RADAR) ή αλλιώς μπορείτε να εγκαταστήσετε ειδικούς ανιχνευτές pet.

·    Φροντίστε για την εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ-ΟΤΕ ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα κατά την απουσία σας σε περίπτωση διακοπής τους.

·    Κάντε ένα γενικό έλεγχο του χώρου για ανοιχτά παράθυρα, πόρτες, ρεύματα αέρος ή ηλεκτρικές συσκευές που πιθανόν να επηρεάσουν την καλή λειτουργία του συστήματος, π.χ. κλιματιστικά, ηλεκτρική θερμάστρα ή αναμμένο τζάκι, κτλ.


(!) Επίσης πριν αναχωρήσετε βεβαιωθείτε ότι δεν κατεβάσατε την ασφάλεια που τροφοδοτεί ρεύμα τον συναγερμό σας.

 

 

Αφήστε μας ένα σχόλιο