Συχνές ερωτήσεις

Τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν αποτρεπτικά για τους διαρρήκτες;
Κατηγορηματικά, ναι! Τα βασικά συστήματα ασφαλείας είναι σχεδιασμένα να εντοπίζουν μη αναγνωρισμένη είσοδο στο χώρο και να την αναφέρουν… Είναι ο φόβος του εντοπισμού και της ειδοποίησης που αποτρέπει τους διαρρήκτες. Η αναφορά της διάρρηξης αρχίζει από μία σειρήνα, ο δυνατός ήχος της οποίας θα αναγκάσει τους περισσότερους διαρρήκτες να φύγουν τρέχοντας και ολοκληρώνεται με την λήψη της αναφοράς στο Κέντρο Λήψης Σημάτων της SSC το οποίο θα σας ενημερώσει για ότι εσείς ζητήσετε αν μάθετε. Για να κρατήσετε τους διαρρήκτες μακριά, πρέπει να τους προειδοποιήσετε πρώτα με την ύπαρξη του συστήματος ασφαλείας σας μέσω ενός ενδεικτικού συμβόλου στην είσοδο του χώρου σας, στη σειρήνα ή στα παράθυρά σας. Φυσικά, για να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω πρέπει ο ιδιοκτήτης του χώρου να καταλάβει τη σπουδαιότητα της χρήσης του συστήματος ασφαλείας που διαθέτει και να το κάνει μέρος της καθημερινότητάς του.

Γιατί είναι απαραίτητο ένα σύστημα ασφαλείας;
Ο πιο σημαντικός και εμφανής λόγος για την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας είναι ότι σας βοηθάει να νιώθετε πιο σίγουροι και ασφαλείς μέσα στο χώρο σας. Οι έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 90% των διαρρηκτών αποφεύγουν να μπουν σε ένα χώρο, ο οποίος προστατεύεται από σύστημα ασφαλείας. Παρ’ όλα αυτά, η σύνδεση του συστήματος ασφαλείας στο Κέντρο Λήψης Σημάτων της SSC αυξάνει κατακόρυφα το βαθμό ασφάλειας του χώρου σας, είτε πρόκειται για κατοικία είτε για επαγγελματική στέγη.

Γιατί να μην έχω μόνο το σύστημα ασφαλείας και είναι απαραίτητο να συνδέεται με Κέντρο Λήψης Σημάτων;
Ένα σύστημα ασφαλείας,  αν δεν είναι συνδεδεμένο σε Κέντρο Λήψεως Σημάτων Συναγερμού προκειμένου να έχει τη κατάλληλη υποστήριξη, ουσιαστικά παρέχει όφελος μόνο όταν βρίσκεστε εντός του χώρου και η χρησιμότητα του περιορίζεται στο να τον ακούτε μόνο εσείς. Όταν απουσιάζετε, το Κέντρο Λήψης Σημάτων, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την επίβλεψη του χώρου.  Ανάλογα με την συμφωνία που έχετε κάνει θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα διάρρηξης ή κακόβουλης ενέργειας και όποιες ενημερώσεις και ειδοποιήσεις προς τον πελάτη για οποιοδήποτε συμβάν.
Επίσης έχετε την δυνατότητα όλο το 24ωρο να ζητάτε την βοήθεια των χειριστών του Κέντρου Λήψης Σημάτων της SSC προκειμένου να κάνετε χρήση του συστήματος όπως ενδεικτικά να ενεργοποιήσετε ολικώς ή μερικώς το σύστημα (με εξαίρεση ζωνών–bybass) να το απενεργοποιήσετε, να αλλάζετε όποτε το επιθυμείτε κωδικούς και χρήστες ή να ενημερωθείτε αν φεύγοντας το ενεργοποιήσατε και να σας δοθεί λύση για κάποιο τεχνικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει και όλα αυτά χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Μπορεί ένας διαρρήκτης να εισβάλλει στο σπίτι μου σπάζοντας το τζάμι του παράθυρου και τι θα συμβεί εάν ο διαρρήκτης κόψει το καλώδιο ή σπάσει την σειρήνα του συναγερμού;
Σε γενικές γραμμές, ναι μπορεί.  Όμως, οι περισσότεροι διαρρήκτες αποφεύγουν να το κάνουν λόγω του μεγάλου θορύβου που θα προκληθεί από την ενεργοποίηση των σειρήνων αλλά και της πιθανότητας τραυματισμού τους. Τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν και με ανιχνευτές “glass breaking” εκτός από  ανιχνευτές κίνησης.  Σε οποιαδήποτε εισβολή στο χώρο από οποιοδήποτε σημείο, το σύστημα θα στείλει ακαριαία σήμα alarm. Στα σύγχρονα και εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας όλα τα εξαρτήματα και τα καλώδια είναι παγιδευμένα πολλαπλώς. Εάν κάποιος κόψει το καλώδιο ο συναγερμός θα δώσει σήμα ότι κόπηκε το καλώδιο και σε ποιο σημείο,  στέλνοντας ταυτόχρονα αναφορά στο Κέντρο Λήψης σημάτων, για ποιο λόγο έδωσε συναγερμό. Εάν κάποιος επιχειρήσει να σπάσει την σειρήνα ή να ανοίξει την κεντρική μονάδα ή το ραντάρ ή τη μαγνητική επαφή κτλ, ο συναγερμός θα δώσει αντίστοιχο σήμα.

Μπορώ να έχω ζωάκια στο σπίτι μου και να είναι ενεργοποιημένο το σύστημα συναγερμού;
Ναι μπορείτε, έχοντας τοποθετήσει ειδικά ραντάρ (ανιχνευτές χώρου).

Πόσο κοστίζει ένα σύστημα συναγερμού για το σπίτι μου και από τι αποτελείται;
Το κόστος εξαρτάται από το σύστημα συναγερμού που θα επιλέξετε, αλλά και τον τρόπο εγκατάστασής του. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα αξιόπιστο σύστημα ασφάλειας που θα καλύπτει το χώρο και τις ανάγκες σας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διαθέτουμε εξειδικευμένους τεχνικούς που θα σας κάνουν να νιώσετε ασφάλεια και σιγουριά.  Τα βασικά μηχανήματα ενός συστήματος συναγερμού είναι :    
 

·         Κεντρική μονάδα
·         Πληκτρολόγιο
·         Ραντάρ
·         Μαγνητική επαφή
·         Εξωτερική σειρήνα
·         Εσωτερική σειρήνα
·         Μπαταρίες
 

Πως μπορώ να εγκαταστήσω ένα σύστημα συναγερμού στο σπίτι μου και χωρίς ενδεχόμενες ζημιές κατά την εγκατάσταση ;
Η σωστή και μελετημένη εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού σε μια κατοικία είναι αυτή που καθορίζει το μέγεθος και την ποιότητα της ασφάλειάς της και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτείται εξειδίκευση και πάνω απ’ όλα πείρα. Ένας συναγερμός σπιτιού απαιτεί πριν από την εγκατάστασή του μια εμπεριστατωμένη μελέτη και ανάλυση του χώρου, που θα προβλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα όλους τους πιθανούς τρόπους πρόσβασης ή εξουδετέρωσης του συστήματος. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από αδειούχους επαγγελματίες που διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση. Η τοποθέτηση των καλωδίων γίνεται με την τεχνική της «αόρατης εγκατάστασης συναγερμού», η οποία προσφέρει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς τα καλώδια δεν φαίνονται ακόμα και σε τελειωμένο σπίτι.

Τι είναι καλύτερα να βάλω κάμερες ή συναγερμό;
Πρόκειται για δύο μέτρα ασφαλείας τα οποία έχουν ταυτόχρονα και άμεση και μακρινή σχέση μεταξύ τους. Συναγερμό βάζουμε επειδή θέλουμε να ασφαλίσουμε το χώρο μας όπως επίσης και για να αποτρέψουμε τον οποιοδήποτε επίδοξο διαρρήκτη που θέλει να προβεί σε κακόβουλες ενέργειες. Κάμερες βάζουμε για να έχουμε καταγεγραμμένο οποιοδήποτε συμβάν διάρρηξης ή άλλης κακόβουλης ενέργειας, για να ελέγχουμε την μετακίνηση ατόμων σε χώρους ιδιοκτησίας μας όπως οικιακό προσωπικό κλπ. ή για να καταγράφουμε κινήσεις σε ταμεία καταστημάτων.

Μπορώ να επιβλέπω το σπίτι μου ή και την επιχείρηση μου από απόσταση και να χρησιμοποιώ κάμερα ασφαλείας στο σκοτάδι ή τη νύχτα ;
Τα σύγχρονα συστήματα βίντεο επιτήρησης μας επιτρέπουν να ακούμε και να βλέπουμε ήχο και εικόνα (διαδικτυακά) από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και αν βρισκόμαστε. Μέσω φορητού υπολογιστή ή κινητού σας δίνετε η δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στην επιτήρηση. Οι καλές κάμερες ασφαλείας αλλάζουν αυτόματα την λειτουργία τους από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη λήψη. Όσο η ένταση του φωτός πέφτει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο η κάμερα αλλάζει αυτόματα λειτουργία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σκοτάδι. Κάποιες κάμερες νέας τεχνολογίας έχουν ενσωματωμένα LED που λειτουργούν στο απόλυτο σκοτάδι τα οποία παράγουν άψογης ποιότητας εικόνες.

Επιτρέπεται η χρήση σύγχρονων κλειστών κυκλωμάτων TV (κάμερες επιτήρησης) στο χώρο μου;
Ένας από τους κύριους στόχους των σύγχρονων κλειστών κυκλωμάτων TV είναι να δίνει πληροφορίες για το τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή σε κάποιο χώρο. Θα πρέπει βεβαίως να υπάρχει και ανάλογη ανακοίνωση-προειδοποίηση για τους ανθρώπους που εισέρχονται σε περιοχή βίντεο επιτήρησης. Τουαλέτες, δοκιμαστήρια και χώροι για το διάλειμμα του προσωπικού εξαιρούνται από την επιτήρηση.

Πως μπορώ να επιλέξω μια εταιρεία Security ώστε να αισθάνομαι ασφαλής;
Ανάλογα με τις ανάγκες σας και το είδος της κάλυψης που επιθυμείτε μπορούμε να δώσουμε κάποια βασικά κριτήρια επιλογής εταιρείας Security, ώστε να σας βοηθήσουμε όπως:
 

·         Να διαθέτει την απαραίτητη πιστοποιημένη Άδεια που απαιτείται
·         Να δραστηριοποιείται όσο γίνεται πιο κοντά στην ευρύτερη περιοχή σας
·         Να διαθέτει δικούς της τεχνικούς ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα σε τεχνικά προβλήματα
·         Να διαθέτει Κέντρο Λήψης Σημάτων για την σύνδεση των συστημάτων διαθέτοντας και τον ανάλογο εξοπλισμό ώστε να παρέχει υπηρεσίες παρακολούθησης όλο το 24ωρο
·         Να διαθέτει ικανοποιητικό στόλο αυτοκινήτων κατάλληλα εξοπλισμένων με gprs
·         Να έχετε δει κάποια εγκατάσταση σε γνωστό σας ή σε πελάτη της εταιρείας

 

 

Εμείς διαθέτουμε όλα τα παραπάνω και είμαστε πάντα έτοιμοι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες σας